Filosofie

'Filosofie' volgens onze gasten:
Gasten van alle leeftijden en achtergronden genieten van onze winkels. Mensen voelen zich prettig in de ruimtes en komen vaak terug. Er is een bepaald soort knusheid, veiligheid en vertrouwdheid; een beetje een soort 'tweede huis'. Wanneer ze weer vertrekken, zien ze er veel gelukkiger uit dan toen ze kwamen!

 “De Bakkerswinkel, een gezellige plek waar het net is alsof je bij vrienden thuis eet, smaakvolle producten van goede kwaliteit, huisgemaakt, zo gevarieerd en aantrekkelijk dat je niet weer waar je moet beginnen”

"..een ongedwongen, huiselijke sfeer, waarbij iedereen welkom is, om samen heerlijk te genieten van mooie en ambachtelijke producten. Voor een ontbijt, high tea, lunch of gewoon even een heerlijke kop koffie met een krantje."

“De Bakkerswinkel is voor mij een plek waar je sfeervol, warm en gezellig zit en de bediening vriendelijk en behulpzaam is. Ik hou van de voedzame, klassiek bereide lekkernijen waaruit het vaak moeilijk kiezen omdat er veel diversiteit is”

"Weekend!! Koffie, zon, boekje...nice! De Bakkerswinkel!"

Visie van De Bakkerswinkel
De Bakkerswinkel is geen keten. Iedere winkel is uniek en heeft zijn eigen identiteit. Het ontwerp van de ruimte en het meubilair is doordacht en met respect voor de omgeving uitgevoerd. Wij willen dat De Bakkerswinkel een fijne plek is waar men zich thuis voelt en met een goed gevoel weer naar huis gaat. Een plek waar het eten wordt bereid met plezier en liefde voor het ambacht en biologische (streek)producten. Een plek waar mensen samenkomen, het maakt niet uit van welke achtergrond.

Piet Hekker
Piet Hekker
is de oprichter van De Bakkerswinkel. In 1981 opende hij de eerste Bakkerswinkel aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Daarna volgde nog vele nieuwe Bakkerswinkels en vooral veel nieuwe ideeën.

071.jpg

Geboren in Zoetermeer in een bakkersfamilie, heeft Piet, na de bakkersvakschool, de hotelvakschool en de kappersacademie 10 jaar in Londen gewoond, waar hij zijn interesse voor vormgeving, architectuur en stedelijke ontwikkeling heeft aangescherpt. In 1981 startte hij zijn eerste bedrijf samen met partner Tony de Jong in Zoetermeer. Zo begon de organische groei van De Bakkerswinkels. Een eigenwijze onderneming waarbij de woorden 'mens, product en omgeving' kracht verlenen aan de verschillende unieke zaken.

De Bakkerswinkel en Piet Hein Eek: een gedeelde visie
In De Bakkerswinkel smelt het werk van de architect vaak het traditionele met het nieuwe samen en dat is ook iets dat we proberen te doen met onze producten: de traditionele ingrediënten respecteren en ze een nieuwe gestalte geven. Piet Hein Eek (de 'huisvormgever' van De Bakkerswinkel) beschikt over een vergelijkbaar respect en begrip voor materialen, dit is het belangrijkste ingrediënt van zijn werk.

De relatie is vanaf het allereerste begin gegroeid en hij heeft alle Bakkerswinkels medevormgegeven die de afgelopen jaren werden geopend. We verleggen onze grenzen iedere keer een beetje meer. We inspireren elkaar qua kennis en ideeën. We vullen elkaar aan. De logische benadering van Piet Hein is verfrissend. Hij verdiept zich in onze producten in combinatie met de mensen die het gebruiken, hierdoor smelten het interieur en het product, als het ware, samen.

In tegenstelling tot in veel andere commerciële interieurs, drukt de ontwerper het stempel van zijn ego en autoriteit niet op de ruimte. Hij erkent dat de ruimte goed moet werken voor mensen die hem gebruiken. De sfeer die de ruimte uitstraalt voor de gasten en voor de medewerkers is altijd weloverwogen gecreëerd en maakt nooit een opgedrongen indruk. En belangrijk is dat de ontworpen ruimtes een bepaalde vrijheid en flexibiliteit behouden, waarin we onze eigen identiteit kunnen creëren en kunnen aanpassen.